Groene groentecurry met spitskool & aubergine en noedels

Groene groentecurry met spitskool & aubergine en noedels

Dit recept noedels met zijn groene groenten en kleur geven een hemelse curry. De spitskool en aubergine vullen deze curry samen met de kruidige basilicumnoedels en spekjes.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 aubergine
  • 3 kleine rode uien
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 300 g gesneden spitskool
  • 1 bakje Conimex Boemboe Groene Curry
  • 4 el Conimex Geraspte Kokos
  • 250 g Conimex Wok Noedels
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 tl citroenrasp
  • 3 takjes basilicum
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 519
    • Eiwitten 18.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 65.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 59.0g
    • Suikers 13.2g
    • Vezels 6.9g
    • Vetten 21.7g
    • Verzadigde vetten 9.0g
    • Onverzadigde vetten 12.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 20mg
    • Natrium 1208mg
    • Zout 3.02g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 16%
    • Vitamine C 55%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de aubergine in blokjes. Pel en snijd de uien in ringen.

  2. Verhit een wok, voeg een eetlepel Conimex wok olie toe en roerbak de ui, aubergine en de spitskool 4 min. Roer de Conimex kruidenpasta groene curry, de Conimex geraspte kokos en 150 ml warm water erdoor en laat de curry 4-6 min. koken tot de saus dik en smeuïg is.

  3. Kook ondertussen de Conimex wok noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.

  4. Bak de gerookte magere spekjes in een droge koekenpan zachtjes uit op een laag vuur. Bak de citroenrasp 30 seconden mee. Schep het spekjesmengsel door de noedels.

  5. Scheur de basilicumblaadjes los en in stukjes en meng driekwart van de basilicum met de noedels. Verdeel de noedels en de curry over 4 brede kommen en strooi de rest van de basilicum erover.