Groene Curry met kip en aubergine

Een heerlijk gerecht van Foodplatform Culy! Zij maken deze groene curry met kippendijen (een stuk malser dan kipfilet), knapperige doperwtjes en aubergine, omdat die zo heerlijk alle saus opzuigen. Dit gerecht staat binnen een kwartier op tafel, dus perfect voor doordeweeks.

0 stemmen

Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 pakje Conimex Thaise Groene Curry Paste
  • 150 g kippendijen
  • 200 ml Conimex Kokosmelk
  • 1 eetlepel (bruine) suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 stukje verse gember
  • 1 /2 aubergine
  • 100 g doperwten
  • 150 g rijst

Bereidingswijze (voor 2 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet een wok op hoog vuur en verhit er wat olie in. Snijd de kip in reepjes en voeg deze toe aan de wok. Laat een paar minuten op hoog vuur meebakken totdat de kip goudbruin is. Voeg de curry paste toe en laat deze een minuutje meebakken.

Voeg dan de kokosmelk toe. Is het geheel te droog? Doe er dan een beetje kokosmelk bij. Voeg de suiker en de vissaus toe en breng het geheel op smaak met wat zout.

Snijd de aubergine in kleine blokjes. Voeg de fijngesneden gember en blokjes aubergine toe en laat een paar minuten meegaren, schep goed om. Laat de saus inkoken.

Voeg dan de doperwten en de grofgehakte koriander toe en laat nog 2 minuutjes doorkoken. Schep de groene curry op twee borden en serveer met rijst.

Serveertip

Voor meer lekkere recepten kijk op Culy.nl

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 723,0 kcal
Proteïnes 21,5 g
Suikers 15,5 g
Vezels 6,6 g
Vetten: 32,5 g
- Verzadigde vetten 17,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 2,1 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 12,1 mg
Sodium 1.651,1 mg

* 1 portie = 100 g