Gewokte zoete sojagarnalen met rijstsalade

Gewokte zoete sojagarnalen met rijstsalade

Dit recept rijst met zoete soja woksaus en garnalen wordt een heerlijke salade. Loopt het water u nu al in de mond? Samen met de paprika en koriander is het een volledig maal!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g basmati rijst
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 6 lente-uien
  • 400 g rauwe gepelde gamba's
  • 600 g grofgesneden wokgroenten
  • 1 paprika
  • 10 el Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 4 el verse koriander, grof gehakt
  • 1 limoen
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 576
    • Eiwitten 23.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 108.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 103.7g
    • Suikers 23.5g
    • Vezels 4.7g
    • Vetten 5.9g
    • Verzadigde vetten 1.1g
    • Onverzadigde vetten 3.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.4g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1464mg
    • Zout 3.66g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 20%
    • Vitamine C 73%
    • Vitamine A 9%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen. Was en snijd ondertussen de lente-uien (ook het groen) in schuine ringetjes.

  2. Laat een wok goed heet worden, schenk er 1 eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de gamba's 2 minuten. Roerbak vervolgens het groentepakket 2 minuten mee. Schep de Conimex woksaus zoete soja door het mengsel en en wok nog een minuut.

  3. Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander. Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de rijst. Breng eventueel op smaak met wat zout. Meng de salade goed.

  4. Schep de rijstsalade in 4 diepe borden en verdeel de gewokte gamba's met de groenten erover.