Gewokte zoete soja-garnalen met rijstsalade

Dit recept rijst met zoete soja woksaus en garnalen wordt een heerlijke salade. Loopt het water u nu al in de mond? Samen met de paprika en koriander is het een volledig maal!

0 stemmen

15 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst vervolgens zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen. Was en snijd ondertussen de lente-uien (ook het groen) in schuine ringetjes.

Laat een wok goed heet worden, schenk er 1 eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de gamba's 2 minuten. Roerbak vervolgens het groentepakket 2 minuten mee. Schep de Conimex woksaus zoete soja door het mengsel en en wok nog een minuut.

Meng in een grote kom de rijst met de lente-uitjes en de koriander. Boen de limoen schoon en rasp de schil boven de rijst. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de rijst. Breng eventueel op smaak met wat zout. Meng de salade goed.

Schep de rijstsalade in 4 diepe borden en verdeel de gewokte gamba's met de groenten erover.

Serveertip

Deze gewokte zoete soja-garnalen met rijstsalade is lekker met Conimex Kroepoek Hot.

Variaties

Vervang het limoensap door citroen- of sinaasappelsap. Garneer de salade eventueel met citroen- of limoenschilletjes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 576 kcal
Proteïnes 23,72 g
Suikers 23,46 g
Vezels 4,66 g
Vetten: 5,88 g
- Verzadigde vetten 1,06 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,14 g
Transvetten 0,01 g
Cholesterol 126 mg
Sodium 1464,26 mg

* 1 portie = 100 g