Gewokte zalm met ketjap-citroensaus

Heerlijke gewokte zalm met ketjap-citroensaus. De zalm marineer je met Conimex Ketjap Manis en maak je daarna op smaak met citroenschil en citroensap. Serveer samen met rijst met ketjap en peterselie.

4 stemmen

20 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht vervolgens uit. Was en snijd de spitskool in smalle reepjes. Snijd de zalm in blokjes, meng ze met 2 el Conimex Ketjap Manis en laat ze 10 minuten marineren.

Verhit een grote wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de zalmblokjes voorzichtig 5 minuten. Voeg de rest van de ketjap, de citroenschil en naar smaak citroensap, wat zout en wat peper toe.

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de spitskool 5 minuten. Breng de groente op smaak met een scheutje ketjap.

Meng de rijst met de peterselie en verdeel over 4 borden. Schep de zalm en de spitskool ernaast.

Serveertip

Zet bij de gewokte zalm met ketjap-citroensausvoor extra pit Conimex Sambal Manis op tafel.

Variaties

Vervang de spitskool door paksoi of Chinese kool.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 657,0 kcal
Proteïnes 35,4 g
Suikers 15,9 g
Vezels 8,4 g
Vetten: 15,3 g
- Verzadigde vetten 2,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 4,9 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 46,0 mg
Sodium 778,9 mg

* 1 portie = 100 g