Gewokte zalm met ketjap citroensaus

Gewokte zalm met ketjap citroensaus

Heerlijke gewokte zalm met ketjap-citroensaus. De zalm marineer je met Conimex Ketjap Manis en maak je daarna op smaak met citroenschil en citroensap. Serveer samen met rijst met ketjap en peterselie.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g zilvervliesrijst
  • 1 citroen
  • 1 grote spitskool
  • 400 g zalmfilet
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 4 el fijngehakt peterselie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 657
    • Eiwitten 35.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 96.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 88.5g
    • Suikers 15.8g
    • Vezels 8.4g
    • Vetten 15.3g
    • Verzadigde vetten 2.9g
    • Onverzadigde vetten 10.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.2g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.6g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 46mg
    • Natrium 779mg
    • Zout 1.95g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 36%
    • Vitamine C 135%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht vervolgens uit. Was en snijd de spitskool in smalle reepjes. Snijd de zalm in blokjes, meng ze met 2 el Conimex Ketjap Manis en laat ze 10 minuten marineren.

  2. Verhit een grote wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin de zalmblokjes voorzichtig 5 minuten. Voeg de rest van de ketjap, de citroenschil en naar smaak citroensap, wat zout en wat peper toe.

  3. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de spitskool 5 minuten. Breng de groente op smaak met een scheutje ketjap.

  4. Meng de rijst met de peterselie en verdeel over 4 borden. Schep de zalm en de spitskool ernaast.