Gewokte vleesreepjes met ananas

Verrukkelijk Indonesisch stoofgerecht, gewokte vleesreepjes met ananas, maak je eenvoudig zelf. Heelijk rijstgerecht uit de Oosterse keuken met pandanrijst met gestoofd mager rundvlees, Conimex Boemboe Rendang, sperzieboontjes en cherrytomaten.

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Maak de sperzieboontjes schoon, kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten. Afgieten.

Cherrytomaatjes ondertussen halveren. Verhit een wok. Voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak rundvleesreepjes 3 minuten. Voeg tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee. Voeg Conimex Boemboe Rendang Vlees en ananas met sap toe. Goed mengen en 5 min laten pruttelen.

Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop. Strooi de Conimex Gebakken uitjes erover.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de gewokte vleesreepjes met ananas, Conimex Sambal op tafel.