Gewokte vleesreepjes met ananas

Gewokte vleesreepjes met ananas

Verrukkelijk Indonesisch stoofgerecht, gewokte vleesreepjes met ananas, maak je eenvoudig zelf. Heelijk rijstgerecht uit de Oosterse keuken met pandanrijst met gestoofd mager rundvlees, Conimex Boemboe Rendang, sperzieboontjes en cherrytomaten.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g pandanrijst
  • 600 g sperziebonen
  • 100 g cherrytomaatje
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g mager rundvlees reepjes
  • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
  • 227 g ananas in blik
  • 1 el Conimex Gebakken uitjes
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 661
    • Eiwitten 32.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 102.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 94.4g
    • Suikers 17.7g
    • Vezels 7.7g
    • Vetten 15.6g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 11.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.5g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 608mg
    • Zout 1.52g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 21%
    • Potassium 28%
    • Vitamine C 25%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Maak de sperzieboontjes schoon, kook ze in ruim kokend water met wat zout 6 minuten. Afgieten.

  3. Cherrytomaatjes ondertussen halveren. Verhit een wok. Voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak rundvleesreepjes 3 minuten. Voeg tomaatjes en boontjes toe en wok ze 2 minuten mee. Voeg Conimex Boemboe Rendang Vlees en ananas met sap toe. Goed mengen en 5 min laten pruttelen.

  4. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de gewokte vleesreepjes met ananas erop. Strooi de Conimex Gebakken uitjes erover.