Gewokte vleesblokjes in ketjap-gembersaus

De lekkerste gewokte vleesblokjes in ketjap-gembersaus maak je met dit recept uit de Oosterse keuken eenvoudig zelf. Extra lekker en vol van smaak door Conimex mix voor Babi Ketjap. Hiermee marineer je de blokjes varkensvlees in slechts 15 minuten tijd.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Meng de marinademix (uit het pak Conimex mix voor Babi Ketjap) met 4 el Conimex Wok Olie en meng dit door het vlees. Laat de smaken minstens 15 minuten intrekken. Pel en halveer de uien en snijd elke helft in 6 partjes. Was en halveer de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 3 cm.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el olie in en roerbak hierin de stukken ui en paprika 4 minuten. Schep ze uit de pan. Voeg opnieuw wat olie toe en roerbak hierin het vlees 8 minuten. Schep de ui en de paprika terug in de wok.

Meng de sausmix (uit het pak Conimex mix voor Babi Ketjap) met 21/2 dl koud water, de Conimex Ketjap Manis en de Conimex Gembersiroop. Schenk dit bij het vleesmengsel in de wok en breng het al roerend aan de kook. Laat het even pruttelen en schep dan de koriander of selderij erdoor. Serveer direct.

Serveertip

gewokte vleesblokjes in ketjap-gembersaus

Variaties

Voeg met de ui en de paprika 2 fijngesneden teentjes knoflook en 25 g geraspte verse gember toe.