Gewokte Tjap Tjoy met gemberrijst

De lekkerste gewokte Tjap Tjoy met gemberrijst maak je eenvoudig zelf met dit recept en Conimex Ketjap Marinade, Conimex Oestersaus en Conimex Gembersiroop. Een verrukkelijk Chinees Kantonees gerecht voor 4 personen met magere hamlapjes. In slechts 30 minuten tijd al op tafel!

0 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de Conimex Ketjap Marinade. Laat 10 minuten marineren. Schil en snijd de gember in smalle reepjes.

Verhit een scheutje Conimex Wok Olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur. Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten. Voeg de Conimex Oestersaus toe, goed omscheppen en ca 5 min zachtjes laten pruttelen.

Meng de rijst met Conimex Gembersiroop.

Schep de rijst en tjap tjoy met vlees op 4 borden.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de gewokte Tjap Tjoy met gemberrijst,Conimex Sambal op tafel.