Gewokte Tjap Tjoy met gemberrijst

Gewokte Tjap Tjoy met gemberrijst

De lekkerste gewokte Tjap Tjoy met gemberrijst maak je eenvoudig zelf met dit recept en Conimex Ketjap Marinade, Conimex Oestersaus en Conimex Gembersiroop. Een verrukkelijk Chinees Kantonees gerecht voor 4 personen met magere hamlapjes. In slechts 30 minuten tijd al op tafel!

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 400 g magere hamlapjes
  • 6 el Conimex Ketjap Marinade
  • 3 cm verse gember
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g verse gemengde groenten (bijv. broccoli, taugé en tomaatjes)
  • 8 el Conimex Oestersaus
  • 2 el Conimex Gembersiroop
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 710
    • Eiwitten 35.8g
    • Koolhydraten incl. vezels 115.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 108.6g
    • Suikers 18.8g
    • Vezels 7.0g
    • Vetten 12.3g
    • Verzadigde vetten 2.6g
    • Onverzadigde vetten 8.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.8g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 66mg
    • Natrium 2320mg
    • Zout 5.80g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 5%
    • Potassium 14%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  2. Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de Conimex Ketjap Marinade. Laat 10 minuten marineren. Schil en snijd de gember in smalle reepjes.

  3. Verhit een scheutje Conimex Wok Olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur. Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten. Voeg de Conimex Oestersaus toe, goed omscheppen en ca 5 min zachtjes laten pruttelen.

  4. Meng de rijst met Conimex Gembersiroop.

  5. Schep de rijst en tjap tjoy met vlees op 4 borden.