Gewokte Tjap Tjoi met sojasaus

Verrukkelijke gewokte Tjap Tjoi met sojasaus maak je eenvoudig zelf met dit recept en natuurlijk Conimex mix voor Tjap Tjoi. Tjap Tjoi is een Chinees-Indisch roerbakgerecht. Het wordt bereid met mager rundvlees en verschillende groenten die lekker knapperig blijven doordat ze kort op hoog vuur geroerbakt worden.

0 stemmen

15 min
Mild

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine stukjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de runderreepjes ongeveer 3 minuten. Roerbak dan de paprikastukjes en de spitskool 3 minuten mee. Roer er vervolgens de sausmix uit het pakje Conimex mix voor Tjap Tjoy, een ½ l water en 3 eetlepels Conimex Sojasaus door en laat het mengsel zo 3 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen, in water met 2 el sojasaus, ook de Conimex Chinese Eiermie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.

Serveer de eiermie en de gewokte tjap tjoi in diepe borden of kommen.

Serveertip

Zet voor de liefhebbers bij de gewokte Tjap Tjoi met sojasaus lekkere Conimex Kroepoek en Conimex Sambal op tafel.

Variaties

Vervang de rundvleesreepjes door in reepjes gesneden kipfilet (5 minuten wokken) en vervang de sojasaus door Conimex ketjap manis of Conimex ketjap asin.