Gewokte teriyaki-vis met mihoen

Dit vis recept in teriyaki saus met mihoen is een verrukkelijk gerecht. Deze fijne maaltijd is gevuld met groenten als broccoli en prei. De woksaus teriyaki honing is heerlijk met kroepoek saté.

2 stemmen

20 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Maak de broccoli en prei schoon. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de prei in schuine plakjes. Snijd de visfilet in blokjes van 3 cm.

Verhit een wok, schenk een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin voorzichtig de blokjes vis in 4 minuten rondom bruin. Schep ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.

Roerbak in dezelfde wok de broccoli 5 minuten. Wok dan de prei 2 minuten mee. Maak de Conimex mihoen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

Meng de Conimex woksaus teriyaki honing door het groentemengsel en laat het even doorwarmen. Schep dan voorzichtig de visblokjes erdoor.

Verdeel de warme mihoen over 4 diepe borden, schep de teriyaki-vis erop en geef de Conimex sate kroepoek er apart bij.

Serveertip

Deze gewokte teriyaki-vis met mihoen is lekker met de Conimex Gebakken Uitjes.

Variaties

Vervang de prei door 9 lente-uitjes voor een iets pittigere smaak.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 499,0 kcal
Proteïnes 25,2 g
Suikers 195,0 g
Vezels 3,8 g
Vetten: 9,0 g
- Verzadigde vetten 1,9 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 21,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 1.008,0 mg

* 1 portie = 100 g