Gewokte teriyaki vis met mihoen

Gewokte teriyaki vis met mihoen

Dit vis recept in teriyaki saus met mihoen is een verrukkelijk gerecht. Deze fijne maaltijd is gevuld met groenten als broccoli en prei. De woksaus teriyaki honing is heerlijk met kroepoek saté.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g broccoli
  • 2 preien, dun
  • 400 g stevige visfilets
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 250 g Conimex Mihoen (1 pak)
  • 10 el Conimex Woksaus Teriyaki
  • 25 g Conimex Kroepoek Saté 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 499
    • Eiwitten 25.2g
    • Koolhydraten incl. vezels 81.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 78.0g
    • Suikers 195.0g
    • Vezels 3.8g
    • Vetten 9.0g
    • Verzadigde vetten 1.9g
    • Onverzadigde vetten 6.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1008mg
    • Zout 2.52g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 13%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 50%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de broccoli en prei schoon. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de prei in schuine plakjes. Snijd de visfilet in blokjes van 3 cm.

  2. Verhit een wok, schenk een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin voorzichtig de blokjes vis in 4 minuten rondom bruin. Schep ze uit de wok en laat ze goed uitlekken.

  3. Roerbak in dezelfde wok de broccoli 5 minuten. Wok dan de prei 2 minuten mee. Maak de Conimex mihoen klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.

  4. Meng de Conimex woksaus teriyaki honing door het groentemengsel en laat het even doorwarmen. Schep dan voorzichtig de visblokjes erdoor.

  5. Verdeel de warme mihoen over 4 diepe borden, schep de teriyaki-vis erop en geef de Conimex sate kroepoek er apart bij.