Gewokte Sweet Chili garnalen met noodles en paprika en prei

Gewokte Sweet Chili garnalen met noodles en paprika en prei

Een lekker zoet-pittig recept met garnalen, prei en paprika, geserveerd met wok noedels. De Sweet Chili woksaus zorgt voor een echte Chinese smaakbeleving.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Wok Noedels
  • 2 paprika's
  • 1 grote prei
  • 2 lente-uitjes
  • 250 gram gepeld en gekookte koningsgarnalen
  • 1 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 8 eetlepels Conimex Woksaus Sweet Chili
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 413
    • Eiwitten 16.4g
    • Koolhydraten incl. vezels 62.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 58.9g
    • Suikers 17.2g
    • Vezels 3.4g
    • Vetten 11.6g
    • Verzadigde vetten 4.4g
    • Onverzadigde vetten 6.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 79mg
    • Natrium 1212mg
    • Zout 3.03g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 3%
    • Potassium 7%
    • Vitamine C 77%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de paprika's in blokjes en de prei en lente-ui in dunne ringen.

  2. Kook de Conimex woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Schep de lente-uitjes, de garnalen en 8-10 eetlepels woksaus erdoor en wok 1 minuut. Voeg de woknoedels toe en warm alles al omscheppend goed door.

  4. Verhit 1 el Wokolie, wok de paprika en prei ca. 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de garnalen toe, en 8 el Conimex sweet chili woksaus en wok tot de garnalen gaar zijn. Voeg de wok noedels toe en warm alles al omscheppend goed door.

  5. Serveer de gewokte sweet chili garnalen met wok noedels in een diepe kom, en bestrooi het gerecht met lente-ui ringen