Gewokte sambalgroenten met gemengde rijst

De witte rijst met gewokte sambalgroenten is een gevulde maaltijd. De sambal manis en ketjap manis geven een heerlijk smaak aan dit kruidige gerecht uit de wok.

0 stemmen

20 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

Verhit een wok, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de roerbakgroenten 5 minuten. Roerbak dan de Conimex sambal manis en de helft van de Conimex ketjap manis 3 minuten mee.

Verhit een eetlepel wokolie in een wok- of hapjespan en bak hierin de hamblokjes 2 minuten. Wok de rijst 2 minuten mee. Schep de Conimex gebakken uitjes en de koriander erdoor.

Verdeel de rijst over 4 borden en schep de sambalgroenten ernaast.

Serveertip

Deze gewokte sambalgroenten met gemengde rijst is lekker met Conimex Kroepoek Cassave.

Variaties

Ook lekker met Conimex Chinese Mie in plaats van rijst.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 653 kcal
Proteïnes 22,93 g
Suikers 17,84 g
Vezels 7,25 g
Vetten: 16,92 g
- Verzadigde vetten 3,97 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 148,59 g
Transvetten 0 g
Cholesterol 41,88 mg
Sodium 1218,06 mg

* 1 portie = 100 g