Gewokte sambalgroenten met gemengde rijst

Gewokte sambalgroenten met gemengde rijst

De witte rijst met gewokte sambalgroenten is een gevulde maaltijd. De sambal manis en ketjap manis geven een heerlijk smaak aan dit kruidige gerecht uit de wok.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 600 g gemengde roerbakgroenten
  • 1 el Conimex Sambal Manis
  • 6 el Conimex Ketjap Manis
  • 250 g hamblokjes
  • 4 el Conimex Gebakken Uitjes
  • 3 el koriander, fijngehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 653
    • Eiwitten 22.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 99.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 92.0g
    • Suikers 17.8g
    • Vezels 7.3g
    • Vetten 16.9g
    • Verzadigde vetten 4.0g
    • Onverzadigde vetten 9.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 42mg
    • Natrium 1218mg
    • Zout 3.05g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 7%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel met koud water en laat goed uitlekken.

  2. Verhit een wok, schenk er een eetlepel Conimex wokolie in en wok hierin de roerbakgroenten 5 minuten. Roerbak dan de Conimex sambal manis en de helft van de Conimex ketjap manis 3 minuten mee.

  3. Verhit een eetlepel wokolie in een wok- of hapjespan en bak hierin de hamblokjes 2 minuten. Wok de rijst 2 minuten mee. Schep de Conimex gebakken uitjes en de koriander erdoor.

  4. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de sambalgroenten ernaast.