Gewokte sajoerboontjes met ham en noedels

Dit recept noedels met wordt in het engels uitgesproken als noodles. De sajoer boontjes van sperziebonen en een boemboe Conimex vullen dit gerecht met zalige smaak aan.

1 stem

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex wok noedels met 1 eetlepel Conmex Ketjap Asin gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Trek ze na 1 minuut koken uit elkaar. Giet de noedels af in een vergiet, spoel ze kort met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Maak ondertussen de sperziebonen schoon, halveer en was ze. Pel en halveer de uien en snijd ze in smalle halve ringen.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de sperziebonen en uien 10 minuten. Roerbak dan de ham 2 minuten mee. Voeg de Conimex romige kokosmelk, 1 dl water en de Conimex boemboe sajoer boontjes toe en laat het zo 3 minuten pruttelen.

Schep de afgekoelde noedels door het mengsel en warm het nog een paar minuten goed door. Verdeel de gewokte sajoerboontjes met ham en noedels over 4 borden.

Serveertip

Zet bij deze gewokte sajoerboontjes met ham en noedels de Conimex Sambal, Seroendeng en Kroepoek Java op tafel.

Variaties

Vervang de boontjes door gesneden spitskool en de ham door gewokte spekblokjes (bak ze voordat de boontjes in de wok gaan, houd ze apart en voeg ze later weer toe).