Gewokte nasi met limoen en spekjes

Gewokte nasi met limoen en spekjes

Heerlijke gewokte nasi met limoen en spekjes. De nasi is extra lekker gekruid door Conimex mix voor Nasi Speciaal en Conimex Sambal Badjak. Dit heerlijke rijstgerecht serveer je met Conimex Saté Kroepoek en mag niet ontbreken bij een rijsttafel.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g pandanrijst
  • 41 g Conimex mix voor Nasi Speciaal (1 pakje)
  • 1 limoen
  • 150 g magere spekblokjes
  • 1 nasi groentepakket
  • 2 tl Conimex Sambal Badjak
  • 75 g Conimex Kroepoek Saté 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 660
    • Eiwitten 18.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 102.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 98.1g
    • Suikers 8.6g
    • Vezels 4.8g
    • Vetten 20.2g
    • Verzadigde vetten 5.3g
    • Onverzadigde vetten 13.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.6g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 19mg
    • Natrium 432mg
    • Zout 1.08g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 18%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Meng de groentemix (uit het pakjeConimex mix voor Nasi Speciaal) met 1 dl kokend water. Minstens 10 min. laten staan.

  2. Was en rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Verhit een wok en wok de spekblokjes 3 min. Voeg de groenten en de gewelde mix toe en wok 5 min. mee.

  3. Schep de rijst, de helft van de limoenrasp, de kruidenmix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal), de Conimex Sambal Badjak en naar smaak wat limoensap erdoor, wok nog 2 min.

  4. Schep de nasi op 4 borden en bestrooi met de rest van de limoenrasp. Geef de Conimex Sate Kroepoek erbij.