Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 g pandanrijst
- 41 g Conimex mix voor Nasi Speciaal (1 pakje)
- 1 limoen
- 150 g magere spekblokjes
- 1 nasi groentepakket
- 2 tl Conimex Sambal Badjak
- 75 g Conimex Kroepoek Saté 75g
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Meng de groentemix (uit het pakjeConimex mix voor Nasi Speciaal) met 1 dl kokend water. Minstens 10 min. laten staan.
-
Was en rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Verhit een wok en wok de spekblokjes 3 min. Voeg de groenten en de gewelde mix toe en wok 5 min. mee.
-
Schep de rijst, de helft van de limoenrasp, de kruidenmix (uit het pakje Conimex mix voor Nasi Speciaal), de Conimex Sambal Badjak en naar smaak wat limoensap erdoor, wok nog 2 min.
-
Schep de nasi op 4 borden en bestrooi met de rest van de limoenrasp. Geef de Conimex Sate Kroepoek erbij.
Ontdek al onze producten:
Seroendeng is een strooisel van geroosterde kokos, pinda's en specerijen. Heerlijk als garnering bij een Bami- of Nasigerecht.
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers