Gewokte nasi goreng met cashewnoten

Zelf de lekkerste gewokte nasi goreng met cashewnoten koken doe je eenvoudig zelf met dit recept uit de Oosterse keuken. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Nasi Goreng en Conimex Gembersiroop. Maak dit recept uit de Indonesische keuken voor 4 personen in slechts 25 minuten tijd.

1 stem

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, in water met een el Conimex Ketjap Manis. Laat de rijst zonder deksel koud worden. Regelmatig omscheppen versnelt dit proces.

Meng de Conimex Nasi Goreng met 1 dl kokend water en laat het mengsel tenminste 10 minuten staan. Was en snijd de prei in zeer smalle ringen. Schil en halveer de winterwortel in de lengte en snijd of schaaf in reepjes of dunne plakjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en roerbak hierin de wortelreepjes of -plakjes 2 minuten. Voeg de prei toe en roerbak nog eens 2 minuten. Schep de gewelde mix erdoor, laat dit weer zo'n 2 minuten bakken en schenk er dan nog een scheutje olie bij. Meng nu de rijst erdoor en roerbak de nasi een minuut of 5, zodat alles door en door warm kan worden.

Schep tot slot de Conimex Gembersiroop en de cashewnoten door de nasi goreng en serveer direct.

Serveertip

Geef bij de gewokte nasi goreng met cashewnoten lekker krokante Conimex Kroepoek Katjang Pedis en zet lekker pittige Sambal Brandal op tafel om zelf naar smaak te voegen.

Variaties

Vervang de prei door in smalle repen gesneden paksoi en roer met de cashewnoten 4 eetlepels Conimex seroendeng door de rijst.