Gewokte mihoen met paddestoelen

Dit mihoen recept is bijzonder lekker door de shiitake. Oorspronkelijk komt de shiitake uit Japan. Deze vlezige paddenstoel heeft een geneeskrachtige werking en is enorm voedzaam en vol van smaak. Samen met de ketjap manis is de shiitake de smaakmaker van dit gerecht.

0 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mihoen in ruim kokend water met zout, in 15 seconden beetgaar. Giet de noedels direct af in een vergiet, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Meng de Conimex ketjap manis met de tomatenketchup en de bruine basterdsuiker, en roer tot de suiker is opgelost. Snijd de shiitakes in dunne plakjes. Was en snijd de lente-uien in schuine stukjes van 3 cm.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en roerbak hierin de plakjes shiitakes en de lente-ui gedurende 1 minuut. Schep vervolgens de goed uitgelekte mihoen erdoor en roerbak nog eens 3 minuten.

Schep het ketjapmengsel door de mihoen en bak het gerecht nog 2 minuten goed door.

Serveertip

Deze gewokte mihoen met paddenstoelen is heerlijk met kroepoek en sambal van Conimex.

Variaties

Gebruik een mengsel van bijvoorbeeld shii-takes, oesterzwammen en (geweekte) muizenoortjes in plaats van alleen champignons of shii-takes.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 335,0 kcal
Proteïnes 6,5 g
Suikers 6,4 g
Vezels 3,6 g
Vetten: 7,2 g
- Verzadigde vetten 1,3 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 19,4 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 407,9 mg

* 1 portie = 100 g