Gewokte mihoen met paddestoelen

Gewokte mihoen met paddestoelen

Dit mihoen recept is bijzonder lekker door de shiitake. Oorspronkelijk komt de shiitake uit Japan. Deze vlezige paddenstoel heeft een geneeskrachtige werking en is enorm voedzaam en vol van smaak. Samen met de ketjap manis is de shiitake de smaakmaker van dit gerecht.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mihoen (1 pak)
  • 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 1 el tomatenketchup
  • 0.5 tl bruine basterdsuiker
  • 250 g shiitake
  • 6 lente-uien
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 335
    • Eiwitten 6.5g
    • Koolhydraten incl. vezels 63.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 60.3g
    • Suikers 6.4g
    • Vezels 3.6g
    • Vetten 7.2g
    • Verzadigde vetten 1.3g
    • Onverzadigde vetten 5.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.0g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.0g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 408mg
    • Zout 1.02g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 3%
    • Potassium 8%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mihoen in ruim kokend water met zout, in 15 seconden beetgaar. Giet de noedels direct af in een vergiet, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

  2. Meng de Conimex ketjap manis met de tomatenketchup en de bruine basterdsuiker, en roer tot de suiker is opgelost. Snijd de shiitakes in dunne plakjes. Was en snijd de lente-uien in schuine stukjes van 3 cm.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en roerbak hierin de plakjes shiitakes en de lente-ui gedurende 1 minuut. Schep vervolgens de goed uitgelekte mihoen erdoor en roerbak nog eens 3 minuten.

  4. Schep het ketjapmengsel door de mihoen en bak het gerecht nog 2 minuten goed door.