Gewokte mie met kip, kokos en citroen

Dit recept kip met kokos en citroen is een hemels gerecht met prei en mie nestjes. De kip en de geraspte kokos hebben een grote rol in de smaak en structuur van dit fijne gerecht.

3 stemmen

20 min
Mild

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de marinademix uit het pakje Conimex mix voor mihoen speciaal met 2 eetlepels Conimex wok olie. Schep de kipreepjes erdoor en laat de smaken 15 minuten in trekken.

Kook ondertussen de Conimex mie nestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.

Meng de kruidenmix uit het pakje met een halve dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.

Boen ondertussen de citroen onder de koude kraan schoon. Rasp er ongeveer een eetlepel schil vanaf (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Snijd de citroen doormidden.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels wok olie in en roerbak hierin de reepjes kip 5 minuten. Schep de prei en de citroenschil erdoor en laat alles nog eens 3 minuten bakken.

Schep de kruidenmix erdoor en roerbak dit tot het droog begint te worden. Voeg dan de mie en de Conimex geraspte kokos toe. Bak het gerecht nog een paar minuten goed door, zodat alles door en door warm wordt.

Knijp de citroenhelften boven de mie uit, schep het nog een keer goed door en serveer.

Serveertip

Deze gewokte mie met kip, kokos en citroen is lekker met Conimex Atjar Tjampoer of een frisse komkommersalade. Zet voor de liefhebbers Conimex Sambal, Sojasaus of Ketjap op tafel.