Ingrediënten
ongegroepeerd
- 400 g kipfilet
- 1 pakje Conimex mix voor Mihoen Speciaal
- 4 el Conimex Wok Olie
- 250 g Conimex Mie Nestjes
- 1 citroen
- 400 g gesneden prei
- 6 el Conimex Geraspte Kokos
Bereidingswijze
ongegroepeerd
-
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de marinademix uit het pakje Conimex mix voor mihoen speciaal met 2 eetlepels Conimex wok olie. Schep de kipreepjes erdoor en laat de smaken 15 minuten in trekken.
-
Kook ondertussen de Conimex mie nestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af, spoel ze na met koud water en laat ze goed uitlekken.
-
Meng de kruidenmix uit het pakje met een halve dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
-
Boen ondertussen de citroen onder de koude kraan schoon. Rasp er ongeveer een eetlepel schil vanaf (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak). Snijd de citroen doormidden.
-
Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels wok olie in en roerbak hierin de reepjes kip 5 minuten. Schep de prei en de citroenschil erdoor en laat alles nog eens 3 minuten bakken.
-
Schep de kruidenmix erdoor en roerbak dit tot het droog begint te worden. Voeg dan de mie en de Conimex geraspte kokos toe. Bak het gerecht nog een paar minuten goed door, zodat alles door en door warm wordt.
-
Knijp de citroenhelften boven de mie uit, schep het nog een keer goed door en serveer.
Ontdek al onze producten:
Gebakken Uitjes zijn heerlijk als bijgerecht bij Nasi, Bami en andere Aziatische gerechten.
Atjar is Indonesisch voor zoetzure groenten. De frisse smaak van Atjar past goed bij gekruide gerechten zoals Nasi of Bami.
Sambal Badjak is een gebakken sambal die zorgt voor een kruidige en milde smaak. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers
Sambal Oelek geeft een heerlijke smaak aan aziatische gerechten. Deze sambal is gemaakt met duurzaam geteelde chilipepers.