Gewokte Lemongrass Chili kip met rijst en boontjes

Heerlijke Oosters recept met in Conimex Wok Olie gebakken kipfilet, knapperige sperziebonen, ui, fijngehakte peterselie en witte rijst in een lekkere frisse Conimex lemongrass chili woksaus. De kroepoek sweet chili geeft dit gerecht een lekkere bite.

14 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af. Kook de sperziebonen 8 min. in water. Giet ze af en schep er 2 eetlepels woksaus door.

Snijd ondertussen de kipfilet in grote stukken van ca. 4 cm. Pel en snijd de uien in partjes. Verhit 2 eetlepels wok olie in een wok. Roerbak de kip 3 min. Voeg de ui toe en wok nog 4 min. Schep de rest van de woksaus en peterselie erdoor en roerbak nog 1 min.

Verdeel de rijst over 4 grote borden of kommen, schep de boontjes en de Lemongrass-Chilikip erbij. Geef de kroepoek er apart bij.

Serveertip

Smaakinspiratie: Geef lekkere Conimex Smaakmaker Seroendeng bij de gewokte Lemongrass Chili kip met rijst en boontjes.

Variaties

Voeg aan de kip (als de ui erbij gaat) ook een klein gesneden paprika toe.