Gewokte Lemongrass Chili kip met rijst en boontjes

Gewokte Lemongrass Chili kip met rijst en boontjes

Heerlijke Oosters recept met in Conimex Wok Olie gebakken kipfilet, knapperige sperziebonen, ui, fijngehakte peterselie en witte rijst in een lekkere frisse Conimex lemongrass chili woksaus. De kroepoek sweet currygeeft dit gerecht een lekkere bite.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 600 gram gebroken sperziebonen
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Lemongrass Chili
  • 400 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 3 eetlepels fijngehakt peterselie
  • 0.5 zak Conimex Kroepoek Curry 75g
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 717
    • Eiwitten 34.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 118.9g
    • Koolhydraten excl. vezels 110.4g
    • Suikers 18.4g
    • Vezels 8.5g
    • Vetten 13.1g
    • Verzadigde vetten 2.7g
    • Onverzadigde vetten 9.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.1g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1106mg
    • Zout 2.76g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 12%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af. Kook de sperziebonen 8 min. in water. Giet ze af en schep er 2 eetlepels woksaus door.

  2. Snijd ondertussen de kipfilet in grote stukken van ca. 4 cm. Pel en snijd de uien in partjes. Verhit 2 eetlepels wok olie in een wok. Roerbak de kip 3 min. Voeg de ui toe en wok nog 4 min. Schep de rest van de woksaus en peterselie erdoor en roerbak nog 1 min.

  3. Verdeel de rijst over 4 grote borden of kommen, schep de boontjes en de Lemongrass-Chilikip erbij. Geef de kroepoek er apart bij.