Gewokte kruidenbami met spitskool en gehakt sateetjes

Deze bami goreng van bami met gehakt en spitskool smaakt pas echt lekker met de boemboe Conimex bahmi goreng. Een bami recept met saté is een hemels idee! Lekker satésaus maken dus!

7 stemmen

30 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Was en snijd de spitskool in reepjes. Pel en snijd de rode uien in halve ringen. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en 1 eetlepel van de Conimex boemboe bahmi goreng. Vorm van het gehakt 8 ‘worstjes’ en rijg ze aan satéstokjes.

Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de spitskool en de uien 5 minuten. Voeg de rest van de boemboe bahmi goreng en 1 dl heet water toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de mie erdoor en laat goed doorwarmen.

Gril ondertussen de sateetjes op een hete grillplaat of in een hete grillpan rondom gaar en goudbruin. Verwarm volgens de aanwijzing op de verpakking de Conimex saté saus mild kant en klaar.

Verdeel de bahmi over 4 grote borden, leg de sateetjes ernaast en schep er wat saus op. Bestrooi met de selderij.

Serveertip

Geef bij deze gewokte kruidenbami met spitskool en gehakt sateetjes Conimex Seroendeng en Kroepoek Naturel.

Variaties

Lekker anders kan ook: Maak sateetjes van stukjes kipfilet of biefstuk die zijn gemarineerd in Conimex Ketjap marinade.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 817,0 kcal
Proteïnes 36,1 g
Suikers 35,2 g
Vezels 7,6 g
Vetten: 36,4 g
- Verzadigde vetten 10,0 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 462,5 g
Transvetten 0,3 g
Cholesterol 35,5 mg
Sodium 1.652,6 mg

* 1 portie = 100 g