Gewokte kruidenbami met spitskool en gehakt sateetjes

Gewokte kruidenbami met spitskool en gehakt sateetjes

Deze bami goreng van bami met gehakt en spitskool smaakt pas echt lekker met de boemboe Conimex bahmi goreng. Een bami recept met saté is een hemels idee! Lekker satésaus maken dus!

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 250 g Conimex Mie Nestjes
  • 1 spitskool
  • 2 rode uien
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden (met paneermeel)
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 0.5 pot Conimex Pindasaus Mild
  • 3 el selderij, fijngehakt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 817
    • Eiwitten 36.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 90.6g
    • Koolhydraten excl. vezels 83.0g
    • Suikers 35.2g
    • Vezels 7.6g
    • Vetten 36.4g
    • Verzadigde vetten 9.9g
    • Onverzadigde vetten 24.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 7.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.8g
    • Transvet 0.3g
    • Cholesterol 35mg
    • Natrium 1653mg
    • Zout 4.13g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 12%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 90%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Was en snijd de spitskool in reepjes. Pel en snijd de rode uien in halve ringen. Meng het gehakt met de gehaktkruiden en 1 eetlepel van de Conimex boemboe bahmi goreng. Vorm van het gehakt 8 ‘worstjes’ en rijg ze aan satéstokjes.

  2. Verhit ondertussen een wok, voeg een eetlepel Conimex wokolie toe en roerbak de spitskool en de uien 5 minuten. Voeg de rest van de boemboe bahmi goreng en 1 dl heet water toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de mie erdoor en laat goed doorwarmen.

  3. Gril ondertussen de sateetjes op een hete grillplaat of in een hete grillpan rondom gaar en goudbruin. Verwarm volgens de aanwijzing op de verpakking de Conimex saté saus mild kant en klaar.

  4. Verdeel de bahmi over 4 grote borden, leg de sateetjes ernaast en schep er wat saus op. Bestrooi met de selderij.