Gewokte knoflookbami met garnalen en paksoi

Dit kruidige bami recept is snel en eenvoudig. Door de korte bereidingstijd van de garnalen en het wokken heb je in korte tijd een bami goreng op tafel staan met garnalen en paksoi. Eet smakelijk!

25 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Snijd de paksoi in reepjes. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en roerbak de grote garnalen 5 min.. Neem de garnalen met een schuimspaan uit de pan. Voeg de paksoi en de knoflook toe en wok 3 min.. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de garnalen erdoor en warm goed door.

Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden. Leg de partjes citroen erbij en knijp er aan tafel wat citroensap over de bahmi.

Serveertip

Geef bij deze gewokte knoflookbami met garnalen en paksoi de Conimex Smaakmakers Gebakken Uitjes en Sweet Chillisaus.

Variaties

Vervang de garnalen door stukjes stevige visfilet zoals tilapia of zalm. In plaats van paksoi kun je voorgekookte broccoli gebruiken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 340,0 kcal
Proteïnes 20,1 g
Suikers 11,2 g
Vezels 3,1 g
Vetten: 12,4 g
- Verzadigde vetten 1,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1,6 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 126,4 mg
Sodium 1.419,0 mg

* 1 portie = 100 g