Gewokte knoflookbami met garnalen en paksoi

Gewokte knoflookbami met garnalen en paksoi

Dit kruidige bami recept is snel en eenvoudig. Door de korte bereidingstijd van de garnalen en het wokken heb je in korte tijd een bami goreng op tafel staan met garnalen en paksoi. Eet smakelijk!

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g Conimex Mie Nestjes
  • 600 g paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 citroen
  • 2 el Conimex Wok Olie
  • 400 g grote rauwe gepelde garnalen
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 340
    • Eiwitten 20.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 37.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 34.2g
    • Suikers 11.2g
    • Vezels 3.1g
    • Vetten 12.4g
    • Verzadigde vetten 1.8g
    • Onverzadigde vetten 9.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 1419mg
    • Zout 3.54g
    • Calcium 13%
    • Ijzer 6%
    • Potassium 12%
    • Vitamine C 50%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de Conimex mie nestjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Snijd de paksoi in reepjes. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.

  3. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex wok olie toe en roerbak de grote garnalen 5 min.. Neem de garnalen met een schuimspaan uit de pan. Voeg de paksoi en de knoflook toe en wok 3 min.. Voeg de Conimex boemboe bahmi goreng en 100 ml heet water toe en roerbak nog 2 min. Schep de mie en de garnalen erdoor en warm goed door.

  4. Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden. Leg de partjes citroen erbij en knijp er aan tafel wat citroensap over de bahmi.