Gewokte Knoflook Korianderrijst met vis en boontjes

Gewokte Knoflook Korianderrijst met vis en boontjes

Heerlijke gewokte Knoflook-Korianderrijst met vis en boontjes. Verrukkelijke en gezond rijstgerecht met visfilet, worteltjes, sperzieboontjes en koriander. Extra lekker en vol van smaak door Conimex Woksaus Knoflook Koriander. Mag niet ontbreken bij een rijstgerecht.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 200 g geschrapte worteltjes
  • 2 uien
  • 300 g gebroken sperziebonen
  • 400 g stevige visfilet (bijv. pangasius)
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 10 el Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 3 el fijngehakt koriander
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 623
    • Eiwitten 28.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 116.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 109.8g
    • Suikers 25.7g
    • Vezels 6.2g
    • Vetten 8.0g
    • Verzadigde vetten 1.9g
    • Onverzadigde vetten 5.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 723mg
    • Zout 1.81g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 17%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 8%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de worteltjes in plakjes. Pel en snijd de ui fijn. Kook de boontjes en de worteltjes 5 min. in ruim kokend water. Afgieten. Snijd de visfilets in stukjes van ca. 3 cm.

  3. Verhit een scheutje Conimex Wok Olie in een wok. Bak de visstukjes rondom lichtbruin. Haal ze even uit de pan. Bak vervolgens de boontjes, de uien en de worteltjes 4 min. Schep de rijst en de Conimex Woksaus Knoflook Koriander erdoor en roerbak nog 3 min. Schep de helft van de koriander en de visstukjes erdoor en warm goed door.

  4. Verdeel de knoflook-korianderrijst over 4 grote borden of kommen en bestrooi met de rest van de koriander.