Gewokte knoflook koriander vis met worteltjes

Gewokte knoflook koriander vis met worteltjes

Rijst, gewokte knoflook-koriander vis met worteltjes en Conimex Kroepoek. Extra lekker rijstgerecht door Conimex Woksaus Knoflook Koriander. Kies bij de vis uit bijvoorbeeld pangasius, tilapia, roodbaars en koolvisfilet.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g witte rijst
  • 500 g wortelen
  • 6 lente-uien
  • 400 g stevig witte visfilet (bijv. pangasius of tilapia)
  • 1 el Conimex Wok Olie
  • 10 el Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 25 g Conimex Kroepoek klein naturel
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 644
    • Eiwitten 27.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 117.8g
    • Koolhydraten excl. vezels 112.3g
    • Suikers 27.3g
    • Vezels 5.4g
    • Vetten 9.7g
    • Verzadigde vetten 2.0g
    • Onverzadigde vetten 7.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 1.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.4g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 71mg
    • Natrium 813mg
    • Zout 2.03g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 16%
    • Potassium 27%
    • Vitamine C 13%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de worteltjes schoon en snijd ze in dunne, schuine plakjes. Snijd de lente-uitjes in stukjes en de visfilet in blokjes van 3 cm.

  2. Verhit een wok, schenk er wat Conimex Wok Olie in en wok hierin voorzichtig de blokjes vis in 4 minuten rondom bruin. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken.

  3. Roerbak in dezelfde wok de worteltjes 5 minuten. Wok de lente-ui 2 minuten mee en meng dan de Conimex Woksaus Knoflook Koriander erdoor. Laat het gerecht even goed doorwarmen en schep dan voorzichtig de visblokjes erdoor.

  4. Verdeel de warme rijst over 4 diepe borden, schep de vis en groenten erop. Geef de Conimex Kroepoek klein naturel er apart bij.