Gewokte kip met spitskool, bieslook en rijst

Gewokte kip met spitskool, bieslook en rijst

Deze gewokte kip met spitskool staat binnen 20 minuten op tafel. Met gebakken kip, gewokte spitskool in een Conimex woksaus zoete soja. Lekker met knapperige kroepoek naturel en Sambal Brandal.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 1 kleine spitskool (circa 600 gram)
  • 400 gram kipreepjes
  • 2 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 675
    • Eiwitten 32.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 105.3g
    • Koolhydraten excl. vezels 101.1g
    • Suikers 22.7g
    • Vezels 4.2g
    • Vetten 14.8g
    • Verzadigde vetten 3.4g
    • Onverzadigde vetten 9.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.3g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 20mg
    • Natrium 986mg
    • Zout 2.46g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 10%
    • Potassium 21%
    • Vitamine C 70%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Snijd ondertussen de spitskool in kleine stukjes.

  2. Verhit een wok, voeg de Conimex Wok Olie toe en wok de kip 5 min. Voeg de spitskool toe en roerbak nog 6 min. Voeg de woksaus Zoete Soja toe en warm goed door. Voeg op het laatst de bieslook toe.

  3. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de gewokte kip met spitskool en bieslook erover.