Gewokte kip met linzen en tomaat

Heerlijke gewokte kip met linzen en tomaat met pit. Dit recept maak je eenvoudig en vol van smaak met dit recept en Conimex Kruidenpasta Rode Curry. Een geconcentreerde kruidenpasta met kokos en rode pepers. In slechts 20 minuutjes tijd staat dit heerlijke rijstgerecht voor 4 personen op tafel.

0 stemmen

15 min
Kruidig
Onze producten in dit recept

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst zonder deksel koud worden. Geregeld omscheppen versnelt dit proces. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Was en snijd de tomaten in partjes. Snij de kipfilet in reepjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 el Conimex Wok Olie in en wok hierin de kipreepjes ongeveer 5 minuten. Roerbak dan de prei en de Conimex Kruidenpasta Rode Curry 2 minuten mee.

Schep de uitgelekte linzen, 1 dl yoghurt en 1 dl water door de kip en laat dit ongeveer 3 minuten pruttelen. Schep dan de rijst en de tomatenpartjes erdoor en wok het gerecht nog eens 3 minuten, tot het door en door warm is. Schep de gewokte kip met linzen en tomaat in diepe borden of kommen en verdeel de rest van de yoghurt erover.

Serveertip

Zet voor de liefhebbersgewokte kip met linzen en tomaat Conimex Sambal en Gebakken Uitjes op tafel.

Variaties

Vervang de yoghurt in het gerecht door 100 ml Kokosmelk.