Gewokte kip met boontjes-eiermie

De kip in dit recept wordt bereid in de wok waardoor het eten snel klaar is. De boontjes en Chinese eiermie krijgen hun smaak van de kerrie djawa en de ketjap manis van Conimex.

0 stemmen

15 min
Mild

Ingrediƫnten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kipfilet in reepjes. Kook de Conimex chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer ze tijdens het koken nog even om. Giet de mie af in een vergiet, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels Conimex wok olie in en wok hierin de kipreepjes, de sperziebonen en de Conimex kerrie djawa 10 minuten. Schep er de afgekoelde mie en 2 eetlepels Conimex ketjap manis door en laat het mengsel nog even goed doorwarmen.

Schep de eiermie in diepe borden of kommen. Zet de Ketjap manis, Conimex Gebakken Uitjes en koriander op tafel.

Variaties

Vervang de kipfilet in deze gewokte kip met boontjes-eiermie door vleesreepjes en de sperzieboontjes door in ruitjes gesneden snijbonen. Gebruik sojasaus of oestersaus in plaats van ketjap, om de kip en boontjes op smaak te brengen.