Gewokte kip Kerrie Madras met yoghurt en seroendeng

Zelf verrukkelijke gewokte kip Kerrie Madras met yoghurt maken en serveren met Conimex Seroendeng. Een heerlijk Oosters rijstgerecht voor 4 personen met kipreepjes, Oosterse wokgroentes en Conimex Mix voor Kip Kerrie Madras. Mild Indiaas kipgerecht met kerriesaus en verse groenten.

2 stemmen

20 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Meng de marinademix (uit het pakjeConimex Mix voor Kip Kerrie Madras) met 3 el Conimex Wok Olie. Voeg de kipkreepjes toe en marineer 5 min.

Verhit een wok. Wok de kipreepjes (zonder olie) 5 min. Voeg de groenten en 2 el Conimex Seroendeng toe en wok nog 5 min. Roer de sausmix (uit het pakjeConimex Mix voor Kip Kerrie Madras) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.

Schep de rijst in 4 kommen of diepe borden. Verdeel de kip kerrie madras erover, schep de yoghurt erop en strooi de rest van de seroendeng erover.

Serveertip

Geef bij de gewokte kip Kerrie Madras met yoghurt en seroendeng lekker frisse Conimex Atjar taugé en Knapperige plakken Conimex Kroepoek Naturel.

Variaties

Voeg met de sausmix en het water ook 4 el grofgehakte munt aan het gerecht toe. Bestrooi het voor het serveren met een paar kleine blaadjes munt.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 764,0 kcal
Proteïnes 36,7 g
Suikers 6,7 g
Vezels 7,0 g
Vetten: 27,9 g
- Verzadigde vetten 8,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.801,8 g
Transvetten 0,2 g
Cholesterol 27,0 mg
Sodium 1.931,0 mg

* 1 portie = 100 g