Gewokte kip Kerrie Madras met yoghurt en seroendeng

Gewokte kip Kerrie Madras met yoghurt en seroendeng

Zelf verrukkelijke gewokte kip Kerrie Madras met yoghurt maken en serveren met Conimex Seroendeng. Een heerlijk Oosters rijstgerecht voor 4 personen met kipreepjes, Oosterse wokgroentes en Conimex Mix voor Kip Kerrie Madras. Mild Indiaas kipgerecht met kerriesaus en verse groenten.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Kruidig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g pandanrijst
  • 64 g Conimex mix voor Kip Kerrie Madras
  • 4 el Conimex Wok Olie
  • 500 g kipreepjes
  • 4 el Conimex Seroendeng
  • 600 g Oosterse wokgroenten
  • 4 el yoghurt
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 764
    • Eiwitten 36.7g
    • Koolhydraten incl. vezels 95.2g
    • Koolhydraten excl. vezels 88.2g
    • Suikers 6.7g
    • Vezels 7.0g
    • Vetten 27.9g
    • Verzadigde vetten 8.2g
    • Onverzadigde vetten 17.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.3g
    • Transvet 0.2g
    • Cholesterol 27mg
    • Natrium 1931mg
    • Zout 4.83g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 11%
    • Potassium 24%
    • Vitamine C 20%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Meng de marinademix (uit het pakjeConimex Mix voor Kip Kerrie Madras) met 3 el Conimex Wok Olie. Voeg de kipkreepjes toe en marineer 5 min.

  3. Verhit een wok. Wok de kipreepjes (zonder olie) 5 min. Voeg de groenten en 2 el Conimex Seroendeng toe en wok nog 5 min. Roer de sausmix (uit het pakjeConimex Mix voor Kip Kerrie Madras) en 300 ml koud water erdoor. Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.

  4. Schep de rijst in 4 kommen of diepe borden. Verdeel de kip kerrie madras erover, schep de yoghurt erop en strooi de rest van de seroendeng erover.