Gewokte kip Kerrie Madras met mango, peultjes en pandanrijst

Heerlijk kerrie kip recept. Gewokte Kip Kerrie Madras met prei, knapperige peultjes, zoete mango en geurige pandanrijst. Lekker met knapperige cassave kroepoek.

12 stemmen

30 min
Pittig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de kip in lange repen. Meng de marinademix (uit het pak) in een schaal met 2 el olie. Wentel de kipreepjes erdoor en laat ze 15 minuten marineren.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees los van de pit en in stukken.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 5 min. Voeg de prei en peultjes toe en wok nog 4 min. Voeg de mango toe en roerbak nog 1 min. Voeg de sausmix (uit het pak) en 300 ml water toe en laat het 1 min. doorkoken.

Verdeel de rijst over 4 kommen of borden en schep de kip kerrie madras met mango en peultjes erbij. Bestrooi met de bieslook.

Serveertip

Geef bij de Kip Kerrie Madras met mango, peultjes en basmati rijst knapperige Conimex Smaakmaker Cassave Kroepoek.

Variaties

Voeg met de peultjes eventueel 2 tl geraspte limoenschil toe en met de mango ook 1 el limoensap.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 680,0 kcal
Proteïnes 34,0 g
Suikers 7,7 g
Vezels 7,8 g
Vetten: 17,3 g
- Verzadigde vetten 3,2 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 1.917,8 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 70,0 mg
Sodium 1.975,8 mg

* 1 portie = 100 g