Gewokte kip Kerrie Madras met mango, peultjes en pandanrijst

Gewokte kip Kerrie Madras met mango, peultjes en pandanrijst

Heerlijk kerrie kip recept. Gewokte Kip Kerrie Madras met prei, knapperige peultjes, zoete mango en geurige pandanrijst. Lekker met knapperige cassave kroepoek.

Servings

4

Prep

25 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram kipfilet
  • 1 pak Conimex mix voor Kip Kerrie Madras
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 400 gram pandanrijst
  • 1 rijpe mango
  • 300 gram prei ringen
  • 300 gram peultjes
  • 3 eetlepels fijngeknipt bieslook
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 680
    • Eiwitten 34.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 100.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 92.1g
    • Suikers 7.7g
    • Vezels 7.8g
    • Vetten 17.3g
    • Verzadigde vetten 3.2g
    • Onverzadigde vetten 13.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Natrium 1976mg
    • Zout 4.94g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 9%
    • Potassium 22%
    • Vitamine C 61%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kip in lange repen. Meng de marinademix (uit het pak) in een schaal met 2 el olie. Wentel de kipreepjes erdoor en laat ze 15 minuten marineren.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees los van de pit en in stukken.

  3. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 5 min. Voeg de prei en peultjes toe en wok nog 4 min. Voeg de mango toe en roerbak nog 1 min. Voeg de sausmix (uit het pak) en 300 ml water toe en laat het 1 min. doorkoken.

  4. Verdeel de rijst over 4 kommen of borden en schep de kip kerrie madras met mango en peultjes erbij. Bestrooi met de bieslook.