Gewokte ketjaprijst met omelet

Heerlijke zelf gewokte ketjaprijst met omelet. Gebakken rijst komt oorspronkelijk uit China. In de Indonesisch-Chinese keuken kennen we het als nasi goreng. Het gebakken ei dat we er vaak bij eten is weer een Javaanse vinding. Dit rijstgerecht uit de Oosterse keuken is extra lekker door Conimex Kruidenmix voor Nasi.

6 stemmen

20 min
Mild en kindvriendelijk

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los met 2 el Conimex Ketjap Manis.

Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een grote koekenpan, giet het losgeklopte ei erin de pan en laat dit bakken tot de onderkant van de omelet een beetje bruin en de bovenkant droog is. Laat ei op een bord glijden, rol het op en snijd het in plakjes.

Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 1 el olie in en roerbak hierin de prei 5 minuten. Voeg de doperwtjes, de hamblokjes, de Conimex Kruidenmix voor Nasi, 2 el ketjap, de omeletreepjes en de warme rijst toe en bak het gerecht nog even, tot alles door en door warm is.

Serveertip

Geef bij de gewokte ketjaprijst met omelet lekker krokante Conimex Kroepoek Katjang Pedis en zet lekker pittige Sambal Brandal op tafel om zelf naar smaak te voegen.

Variaties

Voeg met de ketjap ook een lepeltje Conimex sambal oelek toe en roer door de losgeklopte eieren 2 el fijngehakte koriander en een tl sambal.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 513,0 kcal
Proteïnes 19,0 g
Suikers 8,2 g
Vezels 3,8 g
Vetten: 16,2 g
- Verzadigde vetten 3,8 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 488,7 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 132,5 mg
Sodium 1.241,0 mg

* 1 portie = 100 g