Gewokte ketjaprijst met omelet

Gewokte ketjaprijst met omelet

Heerlijke zelf gewokte ketjaprijst met omelet. Gebakken rijst komt oorspronkelijk uit China. In de Indonesisch-Chinese keuken kennen we het als nasi goreng. Het gebakken ei dat we er vaak bij eten is weer een Javaanse vinding. Dit rijstgerecht uit de Oosterse keuken is extra lekker door Conimex Kruidenmix voor Nasi.

Servings

4

Prep

15 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 300 g witte rijst
  • 4 el Conimex Ketjap Manis
  • 3 el Conimex Wok Olie
  • 2 eieren
  • 200 g gesneden prei ringen
  • 200 g diepvries doperwtjes
  • 150 g hamblokjes
  • 19 g Conimex Kruidenmix voor Nasi
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 513
    • Eiwitten 18.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 73.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 69.8g
    • Suikers 8.2g
    • Vezels 3.8g
    • Vetten 16.2g
    • Verzadigde vetten 3.8g
    • Onverzadigde vetten 11.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 2.6g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.9g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 132mg
    • Natrium 1241mg
    • Zout 3.10g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 11%
    • Vitamine C 21%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los met 2 el Conimex Ketjap Manis.

  2. Verhit 2 el Conimex Wok Olie in een grote koekenpan, giet het losgeklopte ei erin de pan en laat dit bakken tot de onderkant van de omelet een beetje bruin en de bovenkant droog is. Laat ei op een bord glijden, rol het op en snijd het in plakjes.

  3. Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 1 el olie in en roerbak hierin de prei 5 minuten. Voeg de doperwtjes, de hamblokjes, de Conimex Kruidenmix voor Nasi, 2 el ketjap, de omeletreepjes en de warme rijst toe en bak het gerecht nog even, tot alles door en door warm is.