Gewokte Hoisin-mie met gerookte kip, prei en amandelen

Met deze met hoisin saus op smaak gebrachte roebak van in Conimex Wok Olie gebakken gerookte kip met prei, paprika en geschaafde amandelen zet je een overheerlijk Chinees gerecht op tafel. Als variatie op de amandelen kun je ook sesamzaadjes over het gerecht strooien.

0 stemmen

15 min
Kruidig

Ingrediënten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Snijd de kipfilet in stukjes, snijd de paprika’s in schuine stukjes en pel en snijd de knoflook in plakjes.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de paprika, de knoflook en de preiringen 5 min. Voeg de stukjes kip toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de mie, het amandelschaafsel en de hoisin woksaus toe en wok 2 min. mee.

Verdeel de mie over 4 diepe borden of kommen.

Serveertip

Smaakinspiratie: Lekker met knapperige Conimex Smaakmaker Kroepoek Naturel.

Variaties

Gebruik in plaats van Chinese Eiermie, 1 zak wok noedels. Vervang het amandelschaafsel door sesamzaadjes.