Gewokte Hoisin kip met Chinese kool en cashewnoten

In Conimex Wok Olie gewokte malse kip met knapperige Chinese kool, knoflook en cashewnoten in een heerlijke Conimex Hoisin woksaus. Geserveerd met lekkere Chinese eiermie en Sambal Badjak naar smaak, hoe meer hoe heter.

20 stemmen

25 min
Mild

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Snijd de Chinese kool in smalle repen. Pel en snipper de teentjes knoflook.

Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 4 min. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 4 min. Voeg de Conimex woksaus Hoisin toe en warm goed door. Voeg op het laatst de cashewnoten toe.

Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af. Verhit een eetlepel wok olie in en klein koekenpannetje en bak hierin de knoflook 1 min. Schep de knoflook en 2 el bieslook door de mie.

Verdeel de Chinese mie over 4 grote kommen of borden en schep de geroerbakte Hoisin kip met Chinese kool erover. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Serveertip

Geef bij de Gewokte Hoisin kip met Chinese kool en cashewnoten Conimex Smaakmaker Sambal Badjak en Conimex Seroendeng om aan tafel naar smaak toe te voegen.

Variaties

Vervang voor een feestelijk moment de kipreepjes door in reepjes gesneden eendenborst. De bereidingstijd blijft hetzelfde.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 607,0 kcal
Proteïnes 34,0 g
Suikers 13,0 g
Vezels 4,9 g
Vetten: 23,8 g
- Verzadigde vetten 5,1 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 15,0 g
Transvetten 0,1 g
Cholesterol 82,5 mg
Sodium 852,1 mg

* 1 portie = 100 g