Gewokte Hoisin kip met Chinese kool en cashewnoten

Gewokte Hoisin kip met Chinese kool en cashewnoten

In Conimex Wok Olie gewokte malse kip met knapperige Chinese kool, knoflook en cashewnoten in een heerlijke Conimex Hoisin woksaus. Geserveerd met lekkere Chinese eiermie en Sambal Badjak naar smaak, hoe meer hoe heter.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 600 gram chinese kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram kipreepjes
  • 3 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Hoisin
  • 50 gram cashewnoten
  • 3 eetlepels fijngeknipt bieslook
  • 1 zak (250 gram) Conimex Eiermie
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 607
    • Eiwitten 34.0g
    • Koolhydraten incl. vezels 67.0g
    • Koolhydraten excl. vezels 62.1g
    • Suikers 13.0g
    • Vezels 4.9g
    • Vetten 23.8g
    • Verzadigde vetten 5.1g
    • Onverzadigde vetten 16.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 4.9g
    • Meervoudig onverzadigd vet 2.4g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 82mg
    • Natrium 852mg
    • Zout 2.13g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 15%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 39%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de Chinese kool in smalle repen. Pel en snipper de teentjes knoflook.

  2. Verhit een wok, voeg 2 eetlepels Conimex Wok Olie toe en roerbak de kip 4 min. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 4 min. Voeg de Conimex woksaus Hoisin toe en warm goed door. Voeg op het laatst de cashewnoten toe.

  3. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af. Verhit een eetlepel wok olie in en klein koekenpannetje en bak hierin de knoflook 1 min. Schep de knoflook en 2 el bieslook door de mie.

  4. Verdeel de Chinese mie over 4 grote kommen of borden en schep de geroerbakte Hoisin kip met Chinese kool erover. Bestrooi met de rest van de bieslook.