Gewokte Hoisin-gehaktrijst met Chinese kool

Hoisin saus is de smaakmaker in deze eenvoudig te bereiden roerbak. Een lekker en eenvoudig roerbak recept met gehakt, rijst, Chinese kool, paprika en lente-uitjes in heerlijke Conimex Woksaus Hoisin. Serveer met Conimex Kroepoek Naturel voor een lekker knappertje.

17 stemmen

20 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten

  • 400 gram witte rijst
  • 1 kleine chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram rundergehakt (of mager rundergehakt)
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Hoisin

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

Snijd ondertussen de Chinese kool en de paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

Verhit een wok, voeg de Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin het gehakt 3 min. Giet overtollig vocht uit de wok. Voeg de paprika, de Chinese kool en de knoflook aan het gehakt toe en wok 5-6 min. mee. Voeg dan de rijst toe en roerbak nog 2 min. Voeg de Conimex Woksaus Hoisin en de lente-uiringetjes toe en warm goed door.

Verdeel de Gewokte Hoisin-gehaktrijst over 4 borden of kommen.

Serveertip

Geef bij de gewokte Hoisin-gehaktrijst met Chinese kool lekker knapperige Conimex Smaakmaker Kroepoek naturel.

Variaties

Vervang de paprika door 2 rode uien. Voeg met het gehakt eventueel 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil toe.