Gewokte Hoisin gehaktrijst met Chinese kool

Gewokte Hoisin gehaktrijst met Chinese kool

Hoisin saus is de smaakmaker in deze eenvoudig te bereiden roerbak. Een lekker en eenvoudig roerbak recept met gehakt, rijst, Chinese kool, paprika en lente-uitjes in heerlijke Conimex Woksaus Hoisin. Serveer met Conimex Kroepoek Naturel voor een lekker knappertje.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram witte rijst
  • 1 kleine chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram rundergehakt (of mager rundergehakt)
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Hoisin
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 726
    • Eiwitten 23.9g
    • Koolhydraten incl. vezels 100.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 95.9g
    • Suikers 12.7g
    • Vezels 4.6g
    • Vetten 26.2g
    • Verzadigde vetten 7.7g
    • Onverzadigde vetten 17.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 5.8g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.7g
    • Transvet 0.4g
    • Cholesterol 40mg
    • Natrium 826mg
    • Zout 2.06g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 17%
    • Potassium 18%
    • Vitamine C 103%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

  2. Snijd ondertussen de Chinese kool en de paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

  3. Verhit een wok, voeg de Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin het gehakt 3 min. Giet overtollig vocht uit de wok. Voeg de paprika, de Chinese kool en de knoflook aan het gehakt toe en wok 5-6 min. mee. Voeg dan de rijst toe en roerbak nog 2 min. Voeg de Conimex Woksaus Hoisin en de lente-uiringetjes toe en warm goed door.

  4. Verdeel de Gewokte Hoisin-gehaktrijst over 4 borden of kommen.