Gewokte Hoisin gehaktrijst met Chinese kool

Hoisin saus is de smaakmaker in deze eenvoudig te bereiden roerbak. Een lekker en eenvoudig roerbak recept met gehakt, rijst, Chinese kool, paprika en lente-uitjes in heerlijke Conimex Woksaus Hoisin. Serveer met Conimex Kroepoek Naturel voor een lekker knappertje.

17 stemmen

25 min
Mild
Onze producten in dit recept

Ingrediënten (voor 4 porties)

  • 400 gram witte rijst
  • 1 kleine chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels Conimex Wok Olie
  • 300 gram rundergehakt (of mager rundergehakt)
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Hoisin

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.

Snijd ondertussen de Chinese kool en de paprika in reepjes en de lente-uitjes in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.

Verhit een wok, voeg de Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin het gehakt 3 min. Giet overtollig vocht uit de wok. Voeg de paprika, de Chinese kool en de knoflook aan het gehakt toe en wok 5-6 min. mee. Voeg dan de rijst toe en roerbak nog 2 min. Voeg de Conimex Woksaus Hoisin en de lente-uiringetjes toe en warm goed door.

Verdeel de Gewokte Hoisin-gehaktrijst over 4 borden of kommen.

Serveertip

Geef bij de gewokte Hoisin-gehaktrijst met Chinese kool lekker knapperige Conimex Smaakmaker Kroepoek naturel.

Variaties

Vervang de paprika door 2 rode uien. Voeg met het gehakt eventueel 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil toe.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 726,0 kcal
Proteïnes 24,0 g
Suikers 12,7 g
Vezels 4,6 g
Vetten: 26,2 g
- Verzadigde vetten 7,7 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 17,1 g
Transvetten 0,4 g
Cholesterol 39,7 mg
Sodium 825,5 mg

* 1 portie = 100 g