Gewokte groenten in teriyakisaus met gemarineerde tofublokjes

Gewokte groenten in teriyakisaus met gemarineerde tofublokjes

Teriyakisaus is een heerlijke zoete woksaus uit Japan. Met de Conimex woksaus maak je snel een heerlijk wokgerecht met de smaken uit Japan en die uit je eigen keuken.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Mild en kindvriendelijk

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 350 g rijst
  • 180 g gekruide tofureepjes
  • 3 el Conimex Gembersiroop
  • 3 el Conimex Wokolie
  • 450 g nasi-bamigroenten
  • 150 g tauge
  • 10 el Conimex Woksaus Teriyaki
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 598
    • Eiwitten 13.6g
    • Koolhydraten incl. vezels 106.5g
    • Koolhydraten excl. vezels 102.5g
    • Suikers 197.6g
    • Vezels 4.0g
    • Vetten 12.9g
    • Verzadigde vetten 2.3g
    • Onverzadigde vetten 10.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.7g
    • Meervoudig onverzadigd vet 1.7g
    • Transvet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 984mg
    • Zout 2.46g
    • Calcium 23%
    • Ijzer 39%
    • Potassium 13%
    • Vitamine C 24%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng de gekruide tofublokjes met 3 el gembersiroop in een kom.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verhit in een wok 2 el Conimex wokolie en roerbak hierin de groenten ca. 3 minuten. Voeg 10 el Conimex teriyaki woksaus toe en meng het geheel goed door elkaar. Voeg als laatste de taugé toe en wok deze nog even kort mee.

  4. Verhit in een wok of koekenpan 1 el Conimex wokolie en roerbak hierin op laag vuur de gemarineerde tofublokjes goudbruin.

  5. Serveer de groenten en de rijst met de tofublokjes.