Gewokte groenten in rode curry

Gewokte groenten in rode curry

Lekkere bloemkool en broccoli in pittige curry saus. Dit gerecht is pittig en vol van smaak door de Conimex rode curry paste. Dit heerlijke vegetarische Aziatische gerecht wordt geserveerd met witte rijst en seroendeng.

Servings

4

Prep

20 min

Cook time

Pittig

Share

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 bloemkool
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • 200 g rijst
  • 400 ml kokosmelk light
  • 2 el Conimex Wokolie
  • 200 g Conimex Rode Curry Paste
  • 4 el Conimex Seroendeng
  • Serveergrootte 4

    Hoeveelheid per portie

    • Energie kcal 445
    • Eiwitten 10.1g
    • Koolhydraten incl. vezels 50.4g
    • Koolhydraten excl. vezels 55.5g
    • Suikers 6.8g
    • Vezels 4.8g
    • Vetten 19.0g
    • Verzadigde vetten 10.9g
    • Onverzadigde vetten 7.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde vetten 0.1g
    • Meervoudig onverzadigd vet 0.3g
    • Transvet 0.1g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 60mg
    • Zout 0.15g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 14%
    • Potassium 9%
    • Vitamine C 43%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snij de bloemkool en broccoli in roosjes, en snipper de ui.

  2. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit 2 el Conimex wokolie, roerbak hierin de ui, de bloemkool en de broccoli gaar.

  4. Voeg de Conimex Rode Curry Paste en de Conimex kokosmelk toe. Roer het geheel goed door en laat het nog ca. 1 minuut zacht koken

  5. Serveer de Gewokte groenten in rode curry met rijst en Conimex seroendeng.