Gewokte five spice noedels met paddenstoelen en amandelen

Lekker en eenvoudig vegetarisch noedel gerecht met five spice saus en gewokte paddenstoelen, prei en paprika. De gehakte amandelen geven dit gerecht een heerlijke smaak en een lekker bite.

21 stemmen

25 min
Kruidig

Ingrediënten (voor 4 porties)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de Conimex Wok Noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af in een vergiet, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.

Pel en hak ondertussen de knoflook fijn. Hak de amandelen grof. Snijd de preien in halve ringen, snijd de paprika’s in stukjes en snijd de champignons in vieren.

Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wok olie toe en wok de paprika 2 min. Voeg de prei, de paddenstoelen en de knoflook toe en wok 4 min. Schep de amandelen erdoor en wok 1 min. Voeg de noedels en de Conimex Woksaus Five Spice toe en wok nog 2 min. Verdeel over 4 borden of kommen.

Serveertip

Geef voor een lekker knappertje vegetarische Conimex Kroepoek Cassave bij de gewokte five spice noedels met paddenstoelen en amandelen.

Variaties

In plaats van champignons kun je gemengde paddenstoelen gebruiken.

Voedingswaarden Per portie*
Energie (kcal) 531,0 kcal
Proteïnes 13,9 g
Suikers 16,4 g
Vezels 5,0 g
Vetten: 24,5 g
- Verzadigde vetten 5,6 g
- Onverzadigde vetten, waarvan: 9,3 g
Transvetten 0,0 g
Cholesterol 0,0 mg
Sodium 1.078,4 mg

* 1 portie = 100 g